Свлачище и преляло дере прекъснаха пътища в Родопите

Валежна обстановка
03.12.2017 / 09:52

Свлачище прекъсна пътя за смолянското село Киселчово, като преляло дере е причината и за прекъсване на пътната връзка между девинските села Жребово и Кестен. Пътните артерии са прекъснати от снощи, като проблем в движението на автомобили има и по пътя за Арда, където трафикът се осъществява в едната лента, заради паднала каменна подпорна стена.

В следствие на обилните валежи от дъжд през нощта и силният вятър има множество сигнали за паднали дървета по пътните платна, както и камъни.

"Значително спокойна е ситуацията в областта, въпреки интензивните валежи. Няма бедстващи хора или населени места без електричество. Следим от близо обстановката и днес, като сме на щрек", коментира областният управител на Смолян Недялко Славов.

Нови сигнали за проблеми през денонощието не са получавани и в община Смолян, която от снощи обяви бедстващо положение.

"Нямаме бедстващи, следим от място всички критични точки в общината, в 8.30 ч. ще проведем заседание на, което ще обсъдим подробно обстановката и мерките , които ще предприемем за деня", коментира кметът на Смолян Николай Мелемов.

Цяла нощ доброволци, пожарникари и служители на различни фирми, изграждаха диги по поречието на река Черна в Смолян. Домът на осемчленно семейство в Смилян бе наводнен снощи от реките на река Сивинска.

Малко преди полунощ в Смолян е пристигнал и зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, за да следи от близо ситуацията.

Поради голямото количество дъжд, изсипал се над Родопите вчера, при нелеп инцидент в следствие на свлачище, загина 62-годишен мъж, докато бил на раздумка с приятели в ловната хижа до селото. Земната маса успяла да изненада компанията от осем човека, минавайки през една от стените и ги помела навън.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2018 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев