Една година се навършва от водното бедствие в няколко карловски села

...............................................
02.09.2023 / 19:25

По случай първата годишнина от наводненията в селата Каравелово, Богдан и Слатина, бяха организирани празници за здраве. Бяха поставени табели за отбелязване на годишнината, а хората нарекоха 2 септември "Ден на доброволеца".

БТА припомня, че на 2 септември миналата година населени места в общините Карлово, Марица и Калояново бяха наводнени след осем часов проливен дъжд, когато паднаха 200 литра дъжд на квадратен метър. Наводнени бяха реките Татрадере, Слатинска, Богданска и Стряма.

Беше обявено бедствено положение в най-засегнатитесела Каравелово, Богдан и Слатина: Повече от 200 къщи са повредени, инфраструктурата и мостовете са разрушени. Армията, полицията и стотици доброволци взеха участие във възстановяването на селата.

В катедралата "Света Богородица" се състоя благодарствена меса и благословия на курбана, дарен от местните фермери. Празникът беше отбелязан днес в църквата "Свети Архангел Михаил" в Карлово. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Антон Минев, Данка Рултова и Николай Цветков, служители на администрацията, командирът на бригадата Маргалит Михайлов от 61-ва Стрямска механизирана бригада, военнослужещи, стотици доброволци, работещи за възстановяване на щетите, и жители на трите села изпълниха църковния двор.

Снимка: Община Карлово
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев