Прокуратурата даде подробности за тежкия пътен инцидент със загиналото на пешеходна пътека дете

Съдебен чук
03.09.2023 / 20:04

Прокуратурата оповести подробности за тежкото пътно транспортно произшествие в София, при което дете загина на пешеходна пътека, съобщи ИСКРА.бг.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства за повдигане на обвинение срещу шофьора за умишлено нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт. По данни на прокуратурата автомобилът, участвал в произшествието, се е движел с много висока скорост, вероятно 80км/ч, не е имал спирачен път и се е намирал на оживено кръстовище с намиращ се в близост ресторант. Кръстовищата са били буквално едно след друго, а пътните условия не са показвали движение с висока скорост, допълват от прокуратурата.

Според експерта шофьорът е управлявал автомобила с два промила алкохол в организма си. Според прокуратурата шофьорът е разчитал на късмета и случайността и не е предприел никакви действия, които биха могли да предотвратят произшествието, което прокуратурата счита за възможно умишлено деяние.

Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години и доживотна забрана за шофиране, ако съдът признае вината му.

Източник: ИСКРА.бг
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев