Протестиращи поискаха спешни мерки срещу шофирането в нетрезво състояние

Снимката е илюстративна
05.09.2023 / 11:24

Поредица от нови протести и реакции последваха трагедията от събота, когато пиян шофьор блъсна 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на София. Мъжът, който се е качил зад волана с повече от два промила алкохол в кръвта, е задържан за 72 часа. Той е бил придружаван от жена и дете.

Отделът за закрила на детето също проведе собствено разследване.

Министър-председателят Денков свика извънредно заседание на Министерския съвет. Днешният протест се премести от мястото на инцидента на улица "Гурко" пред сградата на Министерството на вътрешните работи.

Протестиращите поискаха спешни и адекватни мерки срещу шофирането в нетрезво състояние пред сградата на МВР. На демонстрацията присъстваха приятели на 15-годишното момче, родители с децата си, актьорите Деян Донков и Христо Петкови др. Хората разказаха, че почти всяка вечер виждат шофьори с превишена скорост на улица"Гурко"; източници на NOVA споделиха, че това не е първият случай, в който шофьорът кара в нетрезво състояние, но през 2005г., само два дни след като е получил шофьорска книжка, отново е хванат да шофира в нетрезво състояние. NOVA отправи запитване до властите за тази информация.

Оказало се, че шофьорът, който е подведен под отговорност за смъртта на 15-годишното момче, всъщност отново е шофирал в нетрезво състояние. Тъй като обаче преди 18 години не е имало произшествие, той не е осъден и е глобен само с 500 лева. По-късно е хванат с концентрация на алкохол в кръвта от 1,4 промила.

Източник: NOVA
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев