Изтече крайният срок, в който Централната избирателна комисия трябва да назначи общинските избирателни комисии

Избори - снимката е илюстративна
09.09.2023 / 10:07

Според хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК) крайният срок за назначаване на общинските избирателни комисии (ОИК) за местните избори на 29 октомври изтече вчера; ОИК ще встъпят в длъжност на 9 септември, съобщава CROSS. В България има 265 общини.

Крайният срок за регистрация на политическите партии и коалиции в ЦИК за изборите през октомври е 17:00 ч. на 13 септември; ЦИК е длъжна да изпрати на ОИК списъка на партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите, до14 септември.

Крайният срок за регистрация наполитическите организации в ОИК е 17:00 ч. на 18 септември. Организация, която не е регистрирана като политическа партия или коалиция в ЦИК, не може да се регистрира в Общинската избирателна комисия(ОИК) за местните избори. Съгласно хронограмата и Изборния кодекс.

Инициативните комитети (ИК) могат да регистрират в Общинската избирателна комисия(ОИК)независими кандидати за участие в местните избори за общински съветници, кметове, кметски наместници и общински служители до 17:00 часа на 18 септември. Инициативните комитети щесе регистрират в съответната Общинска избирателна комисия (ОИК), която може да издигне само един независим кандидат.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев