Осъдиха Столична община да заплати обезщетение за счупен глезен

Съдебен чук
10.09.2023 / 13:41

Столична община е осъдена да плати 23 200лв. обезщетение за липсващи тротоарни плочки. Това съдебно решение беше обявено от адвокатско дружество "Караколеви партньори", съобщи CROSS. Дружеството е претендирало за заплащане на материални и моралнищети през 2022 г.

Инцидентът е станал, след като жена стъпила на неравната настилка, причинена от липсващи плочки, изкълчила и счупила крака си в областта на глезена, загубила равновесие и паднала. Пострадалата претърпяла три операции на глезена и била обездвижена в продължение на няколко месеца. В допълнение към физическата болка жената е претърпяла силен психически стрес и напрежение, което се потвърждава от представените по делото експертни доклади и свидетелски показания.

Инцидентът е оказал отрицателно въздействие върху живота на жертвата в няколко области, включително здравето, психическото и емоционално състояние и финансовите аспекти. Тези отрицателни въздействия трябва да бъдат компенсирани от общината и всичките трябва да се разглеждат кумулативно.

Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев