Националният съвет на БСП одобри кандидатурата на ген. Кольо Милев за кмет на Сливен

Кольо Милев
10.09.2023 / 19:33

Националният съвет (НС) на БСП одобри на днешното си заседание кандидатурата на ген. Кольо Милев за кандидат-кмет на Сливен и одобри листа за кандидати за общински съветници, съобщиха от пресцентъра на БСП - Сливен. Ръководният орган на БСП прекрати правомощията на общинския председател на БСП-Сливен Атанас Делибалтов и насрочи пълен цикъл от вътрешнопартийни избори за ново ръководство на общинската организация, съобщават още от пресцентъра на социалистите.

БТА припомня, че на 2 септември сливенската партийна конференция утвърди на свое заседание кандидатурата за кмет на община Сливен на Минчо Афузов. Делегатите го избраха с тайно гласуване. В петък (8 септември) бе обявена пресконференция за представянето на кандидатурата му в централата на БСП, която бе отменена, като причина за това бе посочен обявеният национален траур.

Кандидатурата на Афузов бе издигната в пресклуба на БТА в Сливен на 22 юни от Граждански инициативен комитет (ИК) "Да си върнем Сливен". Тогава той посочи, че очаква подкрепа и от БСП в Сливен, чийто член е, а няколко първични партийни организации на БСП са излъчили неговата кандидатура за кмет на общината.

Източник: БТА
Снимка: Велина Василева, БТА (архив)
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев