На прага на председателя на ЕП Мецола преди дебата за състоянието на ЕС

Европейски парламент
12.09.2023 / 19:46

В 8:30 часа в сряда сутринта, преди дебата за състоянието на Европейския съюз, председателят на ЕП Роберта Мецола ще застане на прага пред пленарната зала и ще отговори на въпроси.

 

Можете да го проследите на живо в уеб стрийминг на Парламента и в EbS.

 

Дебат за състоянието на Европейския съюз

В 9:00 ч. председателят на Комисията фон дер Лайен ще произнесе последната си реч за състоянието на Европейския съюз преди европейските избори на 6-9 юни 2024 г., последвана от дебат с евродепутатите. Очаква се тя да очертае приоритетите на своята Комисия от сега до края на нейния мандат. Очаква се тя да се съсредоточи върху по-силен и по-устойчив Европейски съюз, върху продължаващата подкрепа на ЕС за Украйна, върху енергийната сигурност и енергийната независимост на ЕС, двойния зелен и цифров преход на ЕС, както и върху защитата на основните ценности на ЕС.

В реакциите си евродепутатите ще дадат оценка на работата на Комисията и плановете й за следващата година, както и ще представят собствените си приоритети. Годишният дебат за състоянието на Съюза позволява на членовете на ЕП да наблюдават внимателно работата на Европейската комисия и да допринесат за определяне на посоката на политиката на ЕС.

Можете да проследите дебата на живо тук.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев