Студен атмосферен фронт ще донесе валежи в Западна България, над останалите райони ще бъде слънчево и горещо

Времето за 24.09.2023 г.
24.09.2023 / 09:22

В неделя студен фронт ще предизвика атмосферна нестабилност в западната половина на България. В Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, особено в следобедните часове, и на някои места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология, в северозападната част на страната има вероятност за локални сериозни явления и градушки. Синоптиците обявиха жълт код за област Видин за опасно време.

В източната половина на страната ще бъде слънчево, с малко облаци и мъгла в крайните източни райони в сутрешните часове. Вятърът ще духа от изток-югоизток със слаба до умерена интензивност, като в следобедните часове временно ще се появи северозападен вятър. Минималните температури ще са от 15°С до 20°С, а максималните - от 30°С до 35°С.

По Черноморското крайбрежие ще е слънчево. В сутрешните часове ще преобладават ниски облаци и на места може да се наблюдава мъгла. Вятърът ще духа умерен от изток. Максималните температури ще бъдат от 23° до 26°. Температурата на морската вода ще бъде 24°-25°.

В планините на Западна България облачността ще е разкъсана, в следобедните часове ще е облачно и дъждовно, с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Като цяло слънчево и по-топло ще бъде в източните планини. Ще има временни силни ветрове с умерена интензивност от юг-югоизток. Максимални температури около 26° на 1200 метра и 19° на 2000 метра.

В Сливен ще бъде предимно слънчево и топло с максимална температура около 31°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев