Консултации за медиите: Изслушване на изпълнителния заместник-председател на Комисията Шефчович на 3 октомври

Европейски Парламент
02.10.2023 / 19:54

Този съвет предоставя практическа информация относно изслушването на Марош Шефчович (Словакия), което ще се проведе на 3 октомври от 8:30 до 11:30 часа.

 

Г-н Шефчович, който понастоящем отговаря за междуинституционалните отношения и прогнозирането, ще бъде разпитан от комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните, след като му беше възложена ролята на изпълнителен вицепрезидент за Европейския зелен пакт след решението на Франс Тимерманс решение да се кандидатира за предстоящите общи избори в Холандия.

Комисиите по промишленост, изследвания и енергетика, по транспорт и туризъм и по земеделие и развитие на селските райони ще участват в неговото изслушване.

Изслушването ще се проведе от 8:30 до 11:30 часа в Европейския парламент в Страсбург в заседателна зала WEISS S1.4.

 

Можете да гледате изслушването на живо в уеб стрийминг на Парламента и на EbS +.

Предвидена е пресконференция от председателя на комисията г-н Паскал Канфин (Renew, FR) след изслушването, до заседателната зала (потвърдено).

 

За допълнителна обща информация относно изслушването и официални документи, моля, вижте тук.

 

Писмени въпроси и отговори

Отговорите на г-н Шефчович на писмените въпроси от съответните комисии можете да намерите тук .

 

Структура на слуха

Изслушването ще продължи три часа. Кандидатът ще направи 15-минутно встъпително изявление, което ще бъде последвано от въпроси от евродепутати. Ще има общо 25 въпроса: една минута на въпрос, последван от едноминутен отговор от кандидата и възможен последващ въпрос от евродепутата. Преди края на изслушването кандидатът ще може да даде петминутно изявление.

 

Оценка

Изслушването веднага ще бъде последвано от заседание при закрити врата, на което председателите и представителите на групите (координаторите) ще оценят представянето на г-н Шефчович.

След това Съветът на председателите на комисии ще оцени резултата от изслушването и ще изпрати заключенията си на Председателския съвет. На 4 октомври последният ще извърши окончателната оценка и ще реши дали да затвори процеса на изслушване и да проведе гласуване по време на октомврийската пленарна сесия на 5 октомври.

 

Аудиовизуални услуги и уеб стрийминг

Изслушването е публично и може да се проследи на живо. Можете да го гледате в уеб стрийминг на Парламента и на EbS+.

Мултимедийният център на Парламента ще предоставя видеоклипове с HD качество, снимки с висока разделителна способност и аудио материали (групирани по слух в „медийни пакети“). Намерете пакета за г-н Шефчович тук.

Видеоклиповете с HD качество могат да бъдат изтеглени в рамките на 30 минути от началото на изслушването (повторения на живо), а селекция от висококачествени снимки ще бъде достъпна за изтегляне.

 

Акредитация и достъп

Не е необходима специална акредитация. Журналистите, притежаващи междуинституционален пропуск или годишен пропуск, издаден от Парламента, могат да влизат в помещенията на Парламента, както правят винаги. Местата за журналисти ще бъдат запазени на последния ред в заседателната зала WEISS 1.4, на разположение на принципа „пръв дошъл, първи обслужен“.

Тези, които нямат пропуск, трябва да поискат краткосрочна акредитация чрез уебсайта за регистрация на Парламента.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев