Председателят на Народното събрание Росен Желязков посрещна председателя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка

...........................................................
10.10.2023 / 10:41

Председателят на Народното събрание Росен Желязков посрещна на летището в Пловдив председателя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка, който пристигна на еднодневно официално посещение в България, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Предвижда се двамата председатели да посетят участък от сухоземната държавна граница, където ще разгледат инженерното възпрепятстващо съоръжение и системите за наблюдение. Те ще бъдат запознати с дейността на „Гранична полиция", както и с контрола и мерките за предотвратяване на опитите за незаконно влизане в България, съгласно изискванията и стандартите, прилагани в страните от Шенгенското пространство.

След това Росен Желязков и Волфганг Соботка ще посетят граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево", за да наблюдават в реално време обработването на документите и извършването на граничния контрол на преминаващите превозни средства и лица. Председателите на законодателните институции на България и Австрия ще бъдат информирани и за дейността на съвместния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция.

От началото на годината до 30 септември граничните полицаи са предотвратили над 158 000 опита на незаконни имигранти да влязат нелегално на територията на България, съобщиха днес от МВР. За сравнение, през същия период на миналата година предотвратените опити са над 115 000.

В програмата на официалното посещение на Волфганг Соботка са предвидени срещи и с президента Румен Радев, министър-председателя Николай Денков и вицепремиера, и министър на външните работи Мария Габриел.

Източник: БТА
Снимка: Пресцентър Народно събрание
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев