Председателят Мецола в знак на солидарност с жертвите на терористичните атаки в Израел

Европейски Парламент
11.10.2023 / 15:32

Реч на президента Мецола в тържествения момент в знак на солидарност с жертвите на терористичните атаки в Израел.

„Благодаря на всички, че сте тук днес. Знам колко много означава това за хората в Израел, които са преживели най-лошата терористична атака от поколения.

Горд съм, че съм тук днес с толкова много от вас. Значително е присъствието ни тук – извън Европейския парламент. Нашето събиране в агората Симон Вейл е символично. Нашият глас е важен. И нашата силна позиция срещу тероризма е от решаващо значение.

7 октомври е ден, който ще остане в световен позор. Светът е бил свидетел на убиване на евреи просто защото са били евреи. Отново. В Израел.

Ние сме тук с председателя на Европейския съвет, председателя на Европейската комисия и всички вас – като един – за да изразим нашата солидарност, да осъдим ужасяващите актове на терор и убийства и да поискаме незабавното освобождаване на заложниците.

Европа е готова да помогне при постигането на решения, но съм го казвал и преди и си струва да го повторя – няма оправдание за тероризма.

Хамас е терористична организация. Те не представляват законните стремежи на палестинския народ. Те не предлагат решения. Предлагат кръвопролития.

Помага да се говори ясно. На 7 октомври Хамас уби повече от хиляда невинни бебета, деца, жени и мъже и все още държи още близо 100 заложници. Те откриха огън по стотици млади хора на музикално събитие, като убиха безразборно - включително граждани на ЕС. Те отвличаха млади момичета и момчета. Те взеха възрастни оцелели от Холокоста и ги измъкнаха от домовете им. Разкарваха мъртви хора по улиците като трофеи.

Това не е време за каквото и да било. Трябва да сме наясно за какво говорим: това е терор в най-лошата му форма.

Посланик Регев, благодаря ви, че сте тук днес. Това е Европа. Ние сме с вас.

И сега бих помолил всички вас да отбележите минута мълчание в памет на жертвите.

Тържественият момент може да проследите тук.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев