Аргументите за вота на недоверие са напълно измислени, смята премиерът акад. Николай Денков

Премиерът акад. Николай Денков
13.10.2023 / 12:37

Аргументите за вота на недоверие са напълно измислени. Това каза пред журналисти в Пловдив премиерът акад. Николай Денков. В тях няма нищо, което да е съдържателно от гледна точка на икономика и енергетика, каза той.

Според него в основата са изкуствени страхове на хората. По думите му хората имат основание да са притеснени, но страховете им са разпалени от политици и това е политическа агитация за престоящите местни избори. Заявката на БСП за евентуален втори вот на недоверие премиерът определи като "втора серия от същото".

Николай Денков коментира още, че по всяко време може да се проведат разговори с протестиращите миньори и енергетици. Той напомни, че в подписаното споразумение е упоменато, че преговорите ще продължат. "Няма никакво основание за исканията и за ефективни стачни действия през зимата", категоричен е премиерът. "Очаквам, че след като емоциите затихнат, самите енергетици ще разберат, че ние работим за тях. Те работят срещу себе си", заяви Денков.

По време на посещението си в Пловдив министър-председателят акад. Николай Денков беше официален гост на ритуалната първа копка на Завода за преработка на билки в града, след което се срещна със собственици и мениджъри на компании в “Тракия икономическа зона”.

По рано днес акад. Денков посети завода на “Шнайдер Електрик България”. Това е първото предпрятие в страната, което заменя отоплението на газ с термопомпа.

Премиерът взе участие в конференцията “Регионални иновационни долини за биоикономика и гранителни системи” в Аграрния университет.

Предстои министър-председателят да открие и новата сграда на Центъра по растителна системна биология и биотехнологии, изграден по проект ПлантаСИСТ. През 2017 година това е единственият научен проект от България, който е одобрен за европейско финансиране с цел създаване на върховни научни постижения в областта на растителната системна биология и биотехнологии.

Източник: БТА
Снимка: Боян Ботев, БТА
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев