Летописът „60 години Куклен театър Сливен” бе представен в последния ден на фестивала "Магията на вятъра"

...........................................................
14.10.2023 / 18:52

Летописът „60 години Куклен театър Сливен” бе представен в последния ден на фестивала "Магията на вятъра", съобщиха за БТА от културната институция.

Представянето се състоя в Галерия "Нова" в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович", като бе показана богатата и дългогодишна традиция на кукленото изкуство в региона и работата на театъра през последните 60 години. Летописът съдържа пълната информация за спектаклите, поставяни на сцената на театъра в периода 1960-2021 година, както и текстове от ключови лица, сътрудничили през годините. Сред емблематичните заглавия са "Бялата чапла", "За първи път големият гастрол на Пънч и Джуди", "Малкият принц", "Златка - златното момиче", "Ние, врабчетата" и много други. Сред хората, участвали в историята не само на сливенския театър, но и на кукленото изкуство в страната, са личности като Злати Златев, Лидия Александрова, проф. Атанас Илков, Васил Апостолов, Петър Пашов, Слави Маленов и др.

В последния ден на VI -ия Международен фестивал на изкуствата "Магията на вятъра" в Сливен бе представен още спектакълът на Арт ленд "Гон, малката лисица". В ранния следобед фестивалните улици на Сливен бяха оживени от живите статуи на "Ashton's Statues Mode". Спектакъл, озаглавен "Фолклорна магия от Пирин", представен от студентите от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", бе представен в зала "Сливен". Премиерата на спектакъла "Майстора и Маргарита" на Държавен куклен театър Сливен сложи края на шестото издание на фестивала.

Източник: БТА
Снимка: ДКТ-Сливен
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев