Предимно слънчево време в четвъртък с температури до 24 градуса

Времето за 19.10.2023 г.
18.10.2023 / 20:59

През нощта облачността ще продължи да намалява в повечето райони до ясно време. По-значителна ще се задържи над планините в западната половина от страната, а в края на нощта в отделни котловини и поречия ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между 4° и 9°, по-високи на места по морския бряг, в София - около 5°. Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна над Западна България. Вятърът ще е слаб, предимно южен, привечер ще започне да се усилва, на места на север от планините - до умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 19° и 24°, в София - около 20°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива. Ще духа до умерен югозападен вятър, по най-високите части на Рила и Пирин, временно силен от запад-северозапад. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В Сливен ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се появи променлива облачност. Минималната температура ще е около 7°, а максималната около 22°.

Източник: https://www.meteo.bg и www.sinoptik.bg
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев