Неучебен Димитровден за сливенските училища

Балони
24.10.2023 / 12:27

По повод Димитровден за кметът Румен Иванов издаде заповед празничният 26 октомври да бъде неучебен за всички училища на територията на Община Сливен. Учебният процес ще бъде възстановен отново в петък.

Заповедта е сведена до знанието на началника на Регионалното управление на образованието и до директорите на учебните заведения. Контролът по изпълнението на заповедта се поема от зам.кмета Пепа Чиликова.

На 26 октомври Сливен отбелязва своя празник. Целият ден ще бъде изпълнен с много събития и изненади за деца и възрастни. От 10:00 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще има възстановка „Разпускане на хайдушката чета“, след което ще се състои тържественият ритуал по издигане на знамето. От 17:00 часа Военният духов оркестър ще изнесе концерт на площада пред Общината, а след това артисти ще се дефилират по Ларгото на кокили. В 18:00 часа в галерия „Сирак скитник“ ще бъде открита Национална изложба изобразително изкуство-Сливен и ще бъде връчена наградата „Сирак Скитник“. От 19:00 часа ще има огнено шоу с участието на клуб „Дивинитас“. В 19:30 часа започва концертът с участието на Теди Кацарова, Силвия Кацарова, Мая Нешкова и братя Аргирови. Кулминацията на празника са фойерверките, които ще осветят небето над площад „Хаджи Димитър“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев