Вечни хитове, Чинтулови напеви и славният марш „Сливенци при Драва“ прозвучаха на празника на Сливен

Военен духов оркестър
27.10.2023 / 10:46

На 26 октомври военният оркестър на Сливен изнесе празничен концерт пред сградата на общината, в който прозвучаха Франк Синатра, Карлос Сантана, джазът "Афтършок", балканските ритми на Горан Брегович, български шлагери Чинтловски ренесанс. Мелодии и други бяха аплодирани за богатия си репертоар от различни стилове и жанрове. Публиката изслуша солови изпълнения на саксофон и тромпет и вокалите на Милена Гемеджиева.

Гвоздеят на програмата беше маршът "Сливенци при Драва" на композитора Дико Илиев, посветен на 11-и пехотен Сливенски полк. Този военен оркестър е създаден през 1886 г. като оркестър на славния полк. Самият композитор е принадлежал към това музикално семейство през 40-те години на ХХ век. Популярни са и други негови произведения. Една от тях е прочутото "Дайчово хоро", с което беше закрит концертът.

Военният духов оркестър на военно формирование 22 220 /Център за подготовка на специалисти – Сливен/ е един от най-известните маршови оркестри в страната и е носител на множество награди. Той разполага с отлични музиканти, много от които са майстори на различни инструменти. Ръководи се от диригента Калин Гемезиев. Групата участва във всички празнични събития в града.

Още снимки от новината

...........................................................
...........................................................

 

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев