Слънчева и топла неделя ни очаква

Времето за 05.11.2023 г.
04.11.2023 / 21:14

До сутринта над цялата страна ще бъде предимно ясно. Вятърът навсякъде ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София около 6°. През деня ще е предимно слънчево, в сутрешните часове на места в котловините и около водните басейни ще се образува мъгла. Късно след обяд от северозапад облачността ще се увеличава и до полунощ в северозападните райони ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България и в Предбалкана умерен югозападен вятър, който вечерта в Северозападна България временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София около 19°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за ноември и ще остане без съществена промяна.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа бурен вятър от югозапад, който вечерта ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат 20°-23°. Температурата на морската вода е 18°-19°, на север от нос Калиакра около 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В Сливен ще бъде слънчево и почти тихо. Минималната температура ще е около 8°, а максималната около 21°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев