Балотажът за кмет на Община Сливен започна спокойно

Сливен
05.11.2023 / 09:33

Охраната в избирателните секции беше нормална през изминалата нощ, съобщава slivenpress. Бяха взети всички необходими мерки за поддържане на обществения ред,осигуряване на пожарна безопасност и гарантиране на спокоен изборен ден. Пряко ангажирани с изборния процес в областта са 409 служители на ОД на МВР-Сливен, Пожарната, сектор БДС и други организации. Оперативната група и оперативното звено на полицейския участък в Сливен отговарят за реда и спокойствието в района. Група на пътна полиция отговаря за управлението на пътната безопасност. Освен това служителите на сектор "Български документи за самоличност" в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица издават удостоверения на граждани, чиито лични карти са изгубени, откраднати или повредени, за да могат да упражнят правото си на глас.

Сектор БДС работи днес от 08:30 до 19:30 ч. Заявленията за издаване на удостоверения се приемат до 19:00 ч. и следователно трябва да бъдат получени до 19:30 ч.

Моля, имайте предвид, че в избирателните секции не се допускат лица под въздействието на алкохол, въоръжени лица и лица, притежаващи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Полицейското управление на Министерството на вътрешните работи и държавната администрация на Република Сливен разполага с гореща телефонна линия 044 644 645, на която се приемат сигнали за изборни нарушения на кметските и общинските избори. Сигналите на горещата линия трябва да са свързани с дейността на Министерството на вътрешните работи.

Сигнали могат да се подават и на денонощната гореща телефонна линия на МВР 02/9011298 и на имейл: izbori@mvr.bg.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев