Европейско младежко изслушване: младите хора ще представят най-добрите си идеи пред евродепутатите

Младежите ще обсъждат идеите си с евродепутати в Брюксел
06.11.2023 / 12:57

Като продължение на Европейското младежко събитие от 2023 г. (EYE2023), младите хора ще обсъдят с членовете на ЕП идеите на EYE2023, които получиха най-голяма подкрепа, на публично изслушване във вторник.

 

Председателят на ЕП Роберта Мецола ще изнесе встъпителната реч на изслушването, след което десет млади „ускорители на EYEdea“, избрани чрез отворена покана от различни страни в Европа, ще представят и обсъдят „Доклада за младежките идеи“ с евродепутатите, с акцент върху опасенията на младите гласоподаватели преди европейските избори през 2024 г.

По-късно следобед евродепутати и младежки организации, както и представители от други институции на ЕС и международни организации, ще се съберат в десет семинара, по един за всяка идея, включена в доклада, за да обсъдят как да развият и популяризират тези въпроси.

 

Кога: вторник, 7.11 от 13:30-15:00 CET (презентация и дебати) и 15:30-17:30 (семинари)

Къде: ЕП в Брюксел, сграда SPAAK, стая 4B1

 

Начин на участие: събитието е отворено за журналисти с акредитация; може да се проследи на живо в Мултимедийния център на ЕП.

 

Заден план

Докладът за младежките идеи, публикуван на 24 езика, е кулминацията на събитието EYE2023, където 8 500 млади хора се срещнаха на 9-10 юни в Страсбург, за да споделят и оформят собствените си виждания за бъдещето на Европа. Той включва 15-те най-популярни идеи по въпроси, важни за младите хора, например за справяне с дезинформацията, стажове, образование за репродуктивно и сексуално здраве, изменение на климата, разхищаване на храна и др.

Европейското младежко събитие събира хиляди млади хора от целия Европейски съюз и света. Това е уникална възможност за хора на възраст от 16 до 30 години да си взаимодействат, да се вдъхновяват и да обменят мнения с експерти, активисти, влиятели и лица, вземащи решения, точно в сърцето на европейската демокрация. Събитието през 2023 г. се фокусира върху европейските избори през 2024 г., ролята на демокрацията и ангажираността на младите хора.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев