Министърът на отбраната Тодор Тагарев награди с Почетен знак „Св. Георги“ I степен о.з. полковник Валери Рачев

...........................................................
08.11.2023 / 11:21

С Почетен знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ I степен за офицери днес, 8 ноември, бе отличен о.з. полковник Валери Рачев. Наградата бе връчена на тържествена церемония от министъра на отбраната Тодор Тагарев в присъствието на представители на ръководния екип на Министерството, колеги и съмишленици на наградения.

Почетният знак е присъден на о.з. полковник Рачев за цялостен принос към отбраната на страната и във връзка с неговата 70-годишнина.

Министър Тагарев подчерта значимата роля на о.з. полк. Валери Рачев за реформите в Българската армия, както и за много важни промени във военнообразователната система, инициирани в качеството му на декан на факултет „Национална сигурност и отбрана“ и заместник-началник на Военната академия „Г. С. Раковски“ о.з. полковник Валери Рачев благодари за отличието и сподели, че през целия си житейски и професионален път остава близък до проблемите на Министерството на отбраната и Българската армия. „Пожелавам ви, освен здраве и предизвикателството да продължите да правите нови неща. Бъдете млади, защото армията има нужда от вас“, пожела той на ръководния екип на министерството.

Източник: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев