Генерал-лейтенант Михаил Попов бе отличен в Залата на славата за чуждестранни висши офицери на Сухопътния колеж на САЩ

...........................................................
09.11.2023 / 20:52

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов бе включен в Залата на славата за чуждестранни висши офицери на Военния колеж на Сухопътните войски на САЩ в Карлайл, Пенсилвания. Номинацията му бе одобрена от Департамента и от Колежа на Сухопътните войски на САЩ.

„Благородно ви завиждам за времето, което предстои да прекарате в Колежа. Ще придобиете уменията да обмисляте резултатите от възможни кризи и начините за предотвратяването или решаването им на стратегическо ниво“, обърна се генерал-лейтенант Попов към слушателите от курса за чуждестранни висши офицери от тазгодишния випуск на учебното заведение. „Връзките с вашите състуденти, които ще изградите тук, ще ви помогнат, когато се наложи, заедно и като лидери да решавате сложни проблеми“, подчерта заместник-началникът на отбраната.

Включването в Залата на славата за чуждестранни обучаеми е престижно отличие за завършили Колежа офицери с образцова служба, интегритет, отлични постижения и отдаденост на работата, заемащи най-висши длъжности във Въоръжените сили на съответната държава или в международна организация. Към момента Залата включва над 80 висши офицери.

Източник: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев