Слънчево и ветровито в неделя, до вечерта отново ще вали дъжд

Времето за 12.11.2023 г.
12.11.2023 / 11:51

Днес преди обяд над Източна България ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността над югоизточните райони. Започналото от запад увеличение на облачността, средна и висока, ще продължи и след обяд ще обхване по-голямата част от Южна България. Привечер в Югозападна България ще завали дъжд, като през предстоящата нощ валежите ще обхванат и Горнотракийската низина. Ще духа умерен, в Североизточна България - силен вятър от запад-югозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 10° и 15°, в София - около 10°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е разкъсана, постепенно от запад ще се увеличава и вплътнява и привечер в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен, преди обяд по северното крайбрежие силен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 13° по северното до 17° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала, след обяд ще отслабва.

В Сливен ще има променлива облачност. Ще бъде тихо с максимална температура около 16°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев