Право на ремонт: пресконференция с водещ евродепутат

Европейски Парламент
20.11.2023 / 21:49

Във вторник от 14:30 ч. докладчикът Рене Репаси ще информира журналистите за резултата от пленарното гласуване относно правото на ремонт.

 

Водещият евродепутат Рене Репаси (S&D, Германия) ще обясни и ще отговори на въпроси относно преговорната позиция на Парламента преди разговорите със Съвета.

Кога: вторник, 21 ноември 2023 г., 14:30 CET

Къде: Европейският парламент в Страсбург, зала за пресконференции на Daphne Caruana Galizia (WEISS N -1/201)

Как: Акредитираните представители на медиите могат да присъстват лично на пресконференцията. Журналистите, които желаят да задават въпроси от разстояние, трябва да се свържат чрез <a href=https://ep.interactio.eu/66e2-hy1p-1w4u"">Interactio</a>.

Пресконференцията ще бъде предавана на живо и записана в Мултимедийния център на парламента.

 

Заден план

Евродепутатите ще дебатират в понеделник и ще гласуват във вторник проектозакон , който да улесни потребителите да поправят дефектни стоки дори след изтичане на гаранцията. За да направят ремонтите по-привлекателни и достъпни, членовете на ЕП предлагат потребителите да получават резервни устройства на заем, докато устройството им е в ремонт, реновираните стоки трябва да бъдат популяризирани като алтернатива, трябва да има повече резервни части за независими сервизи и финансови стимули да бъдат предлага се на потребителите, които изберат ремонт. Предложението допълва други текущи инициативи на ЕС, които преследват целта на Европейския зелен пакт за устойчиво потребление и кръгова икономика (Екодизайн и Овластяване на потребителите за зеления преход).

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев