Министър Шалапатова връчи дипломите на абсолвенти от катедра „Икономическа социология” в УНСС

...........................................................
30.11.2023 / 15:05

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова връчи дипломите на част от завършващите бакалаври от катедра „Икономическа социология” на Университета за национално и световно стопанство (УНСС). „Дипломирането е важна стъпка в живота на всеки човек, която отваря нови врати и идва с нови предизвикателства“, обърна се тя към присъстващите абсолвенти, родители и преподаватели по време на тържествената церемония днес.

„Социологията не само описва случващите се реалности, но често чрез многопластовите си анализи ни води до отговорите и причините за проблема, който изследваме. Именно поради това вярвам, че социологическото образование има способността да разгърне уменията на човек в много различни сфери и полета“, каза още министър Шалапатова.

Тя изрази увереност, че завършващите млади хора от катедрата могат да разчитат на силен старт в избрания професионален път, тъй като специалностите в областта на социологията не само изграждат у тях в най-пълна степен „меки умения“, но и ги учат как да ги предават на другите. „Това са безценни знания, които изкуственият интелект никога няма да може да замени“, допълни тя.

Иванка Шалапатова подчерта ключовото значение за развитието на съвременните държавни политики на знанията, които абсолвентите имат в сферата на социалните изследвания, анализи и проекти. „Всяка политика може да бъде успешна, само ако стъпва на коректни данни и анализи. Затова никога не се съмнявайте, че Вашата професионална реализация е от значение за просперитета на България във всяка сфера“, заяви министърът на труда и социалната политика.

Източник: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев