Акад. Николай Денков пред новоизбраните кметове: Няма да има деление на общините по партиен или друг признак

....................................................
12.12.2023 / 11:18

"Няма да има деление на общините по партиен или друг признак. Това, което зависи от правителството, ще бъде направено и ще бъдем партньори". Това заяви премиерът акад. Николай Денков в приветствието си по време на встъпителната конференция за кметовете и председатели на общински съвети за мандат 2023 – 2027 г., организирана от Националното сдружение на общините в България.

Министър-председателят пожела успех на новоизбраните кметове. По време на двучасовата дискусия беше обсъдено решаването на проблемите с финансирането на общините, снегопочистването, ВиК операторите, европейските проекти и други.

По време на срещата премиерът призова общините и правителството да засилят своето сътрудничество. Акад. Денков съобщи, че ще бъде инициирана среща между министъра на енергетиката Румен Радев, представители на местната власт и енергоразпределителните дружества, за да бъде намерено решение с прекъсването на електроснабдяване при лошо време.

Акцент на разговора бе и повишаването на възнагражденията на общинските служители и кметските наместници. „С всеки един бюджет на правителството, ние се стараем да увеличим доходите и да намалим неравенството“, категоричен бе акад. Денков.

В дискусията заедно с премиера участваха министърът на регионалното развитие и благоустройство Андрей Цеков и заместник-министърът на финансите Георги Клисурски.

Източник: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев