Назначават втора проверка за лечението на починалата Даная

Болница - снимката е илюстративна
07.01.2024 / 13:15

Отделът за медицински надзор и контрол към Министерството на здравеопазването обяви, че на 8 януари ще се проведе нова проверка заради съмненията на обществеността относно резултатите от прегледа и лечението на 15-годишната Даная, която почина. Това съобщи в публикация БТА.

Съставът на екипа ще бъде различен от този на длъжностните лица, извършили първия преглед. "Медицинският одит" ще изпрати всички документи, протоколите за събиране на информация и доклада от първата проверка на Главна дирекция "Сигурност", за да се установи автентичността на всички документи, предоставени от медицинските организации.

Ако се установи, че служителите на Агенцията за медицински надзор не изпълняват задълженията си квалифицирано и професионално, те ще бъдат подведени под съответната административна и/или наказателна отговорност, се казва в съобщението.

Даная загуби живота си, но органите й бяха дарени за трансплантация и спасиха други животи. Фондация "Даная", създадена в нейна памет, има за цел да подобри качеството на грижите за деца и образованието в страната.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев