Премиерът акад. Николай Денков към най-добрите спортисти на България за 2023 г.: Ще Ви подкрепяме там, където имате нужда

..................................................
03.02.2024 / 14:28

„Вие сте хората, които прославят България по света. Ще ви подкрепяме там, където имате нужда“, това заяви премиерът акад. Николай Денков по време церемонията по награждаване на най-добрите спортисти на България за 2023 г., организирана от Министерството на младежта и спорта. Акад. Денков отбеляза, че държавата, в лицето на ресорния министър Димитър Илиев, прави всичко възможно, за да подпомага спортистите. Премиерът пожела успех в тази изключително важна година, когато ще се проведат Летните олимпийски игри. „Всички разчитаме на Вас, стискаме палци! Като правителство трябва да ви подкрепим с каквото можем. И ще го направим“, каза още акад. Денков.

Министър-председателят връчи награда на националния ансамбъл по художествена гимнастика, който стана първи в многобоя на Европейското първенство в Баку и ще представи България на Летните олимпийски игри в Париж тази година.

Други отличени бяха художествените гимнастички Боряна Калейн и Стилияна Николова, параолимпийците Ружди Ружди и Християн Стоянов, боксъорите Станимира Петрова и Йордан Морехон, борците Едмонд Назарян, Семен Новиков, Юлиана Янева, Биляна Дудова, Георги Вангелов, Микяй Наим, Евелина Николова, състезателят по спортна стрелба Кирил Киров, щангистите Карлос Насар и Иван Димов, състезателката по таекуондо Калина Бояджиева, фехтовачката Йоана Илиева, състезателките по бадминтон Стефани и Габриела Стоеви.

Всички тези спортисти, са завоювали медали на световни и европейски първенства в олимпийски и паралимпийски дисциплини и категории. По този критерий всеки един атлет, донесъл на България златен, сребърен или бронзов медал, бе и премиран от Българския спортен тотализатор. За целта са осигурени средства в размер на 110 000 лева.

На церемонията бяха връчени три специални награди за изключителни спортни резултати, утвърждаващи авторитета на българския спорт в световен мащаб – на баскетболиста Александър Везенков, на тенисиста Григор Димитров и на българския национален отбор по шахмат за жени.

Източник: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев