Правила на ЕС за шофьорска книжка: пресконференция в сряда от 14:30 ч

Европейски парламент
26.02.2024 / 20:58

Докладчикът на Европейския парламент Карима Дели (Зелените, Франция) ще информира журналистите за прегледа на правилата на ЕС за шофьорските книжки, малко след гласуването в пленарна зала.

 

В сряда на обяд евродепутатите трябва да приемат позицията си относно преразглеждането на правилата на ЕС за шофьорски книжки. Те се стремят да подобрят пътната безопасност чрез рационализиране на изискванията към водачите, въвеждане на проверки за медицинска годност и повишаване на осведомеността относно уязвимостта на участниците в движението като пешеходци и велосипедисти.

 

Кога: сряда, 28 февруари 2024 г., 14:30 CET

Къде: Европейският парламент в Страсбург, зала за пресконференции на Daphne Caruana Galizia (WEISS N -1/201)

Кой: Докладчикът на Парламента и председател на комисията по транспорт и туризъм Карима Дели (Зелените, Франция). Към нея ще се присъедини г-жа Полин Дерулед, френска параолимпийска тенисистка в инвалидна количка и активистка за пътна безопасност.

Как: Акредитираните представители на медиите са поканени да присъстват физически на пресконференцията. Освен това журналистите могат да се включат в пресконференцията и да задават въпроси дистанционно чрез платформата Interactio. Когато се свързвате, въведете вашето име и медията, която представлявате, в полетата за име/фамилия. За по-добро качество на звука използвайте слушалки и микрофон. Преводът е възможен само при интервенции с видео.

Ще има устен превод на английски, френски, немски, испански, италиански и полски език.

Пресконференцията ще бъде предавана на живо и записана в Мултимедийния център на парламента. Можете да го проследите тук.

 

Заден план

Новите правила на ЕС за шофьорски книжки са част от пакета за пътна безопасност, представен от Комисията през март 2023 г., за да подобрят безопасността за всички участници в движението, да улеснят трансграничното прилагане на правилата за движение и да модернизират правилата за шофьорски книжки. Крайната цел е до 2050 г. да се приближим възможно най-близо до нула смъртни случаи в автомобилния транспорт на ЕС („Визия Нула“).

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев