Стартираме новата седмица със слънчево време, но в следобедните часове ще се заоблачи

Времето за 04.03.2024 г.
03.03.2024 / 16:42

През нощта ще е предимно ясно, със слаб южен вятър. На места в Горнотракийската низина и в котловините ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 3°. Утре ще е предимно слънчево, но след обяд от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява и до вечерта над цялата страна ще е предимно облачно. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт и с него дневните температури ще се повишат. Максималните ще са между 14° и 19°, в София - около 14°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и до вечерта ще е значително по-ниско от средното за месеца.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево, но след обяд от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. До вечерта ще е предимно значителна, но само на отделни места в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 m ще е около 9°, на 2000 m - около 2°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, но в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Привечер и през нощта срещу вторник облачността ще се увеличи, но ще е без валежи. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В Сливен времето ще бъде предимно облачно и тихо с минимална температура около 5° и максимална около 16°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев