Камерен ансамбъл „Дианополис“ посвещава концерт на двама от най-бележитите български композитори – Любомир Пипков и Константин Илиев

...........................................
06.03.2024 / 18:29

Камерен ансамбъл "Дианополис" организира специален концерт, за да почете двама много важни български композитори - Любомир Пипков и Константин Илиев. Концертът ще се състои в Културно-информационния център "Безистен" на 10 март, неделя, точно в 11:00 сутринта. Хората могат вече да си купят билети на касата на Безистена, съобщават от пресцентъра на Община Ямбол.

Любомир Пипков беше много талантлив човек, който създаде много красиви музикални произведения през живота си. Тази година празнуваме 120 години от раждането му. Един от най-известните му проекти е "Янините девет братя", което е като опера, използваща народна музика. Той също така написа първия струнен квартет в България, който все още е много популярен.

Константин Илиев беше друг страхотен композитор, роден преди 100 години на 9 март. Той написа някои красиви клавирни композиции, като "Страници от албум" (1972) и "Solo per ClaviStella" (1988), които са посветени на пианистката Стела Димитрова.

По време на концерта на Камерен ансамбъл "Дианополис" ще чуем и някои произведения от известния композитор Волфганг Амадеус Моцарт.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев