Продължават преговорите за формиране на ново правителство, но няма информация за какво се говори

Преговори - снимката е илюстративна
10.03.2024 / 17:40

В продължение на повече от шест часа представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъждат възможността за формиране на ново правителство. Заместник-председателят на групата на ГЕРБ-СДС Деница Сачева определи дискусиите като „конструктивни“ и добави, че окончателното решение ще бъде съобщено след приключване на целия процес от разговори.

Вчерашният разговор завърши около 22:30 часа. Днес обаче няма обявени конкретни часове за завършване на преговорите. Срещите се провеждат без участието на медиите и достъпът на журналисти до сградата на парламента е ограничен. Стана ясно обаче, че участниците имат намерение днес да финализират разговорите, съобщи NOVA.

Представителите на ГЕРБ-СДС представиха проект на споразумение, целящо превръщането на потенциалната коалиция в официална. От друга страна, ПП-ДБ предложиха меморандум, включващ механизъм за разпределяне на позиции в регулаторните органи. Резултатите от тези дискусии все още не са публично известни.

Изходът от тези преговори ще определи дали ще бъде формирано правителство начело с Мария Габриел или ще се стигне до провеждането на предсрочни парламентарни избори, съвпадащи с гласуването за европейски депутати през юни.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев