Живеещите и работещите в Ирландия българи получиха информация, свързана с обезщетения за безработица и пенсии

...........................................
11.03.2024 / 21:20

Живеещите и работещите в Ирландия българи получиха информация и персонализирани съвети относно правилата за координиране на системите за социална сигурност, свързани с обезщетения за безработица и пенсии, произтичащи от трудова дейност. Те също така проявиха интерес към защитни мерки при проблеми на работното място и въпроси, свързани със социалното и здравното осигуряване, съобщиха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

Тези срещи се състояха по време на информационен ден, проведен на 9 март, организиран от ръководителя на Службата по трудови и социални въпроси към Посолството в Дъблин и посланик Ваня Андреева, със съдействието на Европейския орган по труда. Събитието предостави платформа за дискусия относно различни аспекти на трудовото и осигурителното законодателство.

Събитието включваше и представяне на предстоящата операция „Дестинация България“, организирана от Агенцията по заетостта. Тази мярка има за цел да мотивира и подкрепи българите, живеещи в чужбина, да се върнат обратно в страната. Операцията ще бъде финансирана по Програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев