Иванка Шалапатова и Асен Василев участваха в съвместно заседание на формати на Съвета на Европейския съюз

Иванка Шалапатова и Асен Василев
13.03.2024 / 10:04

Министърът на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова и министърът на финансите Асен Василев присъстваха на съвместно заседание на формати на Съвета на Европейския съюз „Икономически и финансови въпроси“ и „Заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси“. Срещата се състоя в Брюксел, Белгия.

По време на дискусията двамата министри подчертаха, че България работи върху целенасочени социални инвестиции, за да подобри и укрепи икономическия растеж, фискалната устойчивост и социалната справедливост. Те също така обсъдиха интегрираните мерки, предприети за насърчаване на социалното сближаване.

Министър Василев говори за националните политики, свързани с доходите, минималната работна заплата и минималната пенсия през последните три години. Той информира колегите си министри за ангажимента на правителството да гарантира, че хората от уязвимите групи могат да постигнат независимост от социалната система, предотвратявайки дългосрочното им състояние на бедност и социално изключване.

В заключение министър Шалапатова изрази намерението на България да бъде активен участник в предстоящото пилотно прилагане на бъдещата методология на ЕС за оценка на въздействието на социалните инвестиции, съобщиха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев