На Тодоровден Община Сливен организира празник „Конете на българите“

...........................................
19.03.2024 / 12:11

В деня на Тодоровден, градът ни ще е домакин на едно необикновено събитие, организирано съвместно от Община Сливен и Школа по исторически бойни изкуства на кон "Мадарски конник". Това специално събитие ще се състои в крепостта Туида и има за цел да отпразнува празника, като същевременно отбележи откриването на обекта за посетители след скорошния ремонт, който имаше за цел да подобри неговата инфраструктура.

Общотоградският празник "Конете на българите" започва в 11:00 сутринта и обещава да пресъздаде древните български традиции, свързани с отглеждането и обучението на коне от незапомнени времена. Посетителите могат да станат свидетели на зрелищни конни демонстрации, провеждани в различни епохи, включително антични и средновековието. Тези вълнуващи представления ще покажат процеса на социализация на конете и тяхното обучение за работа и война. В допълнение към тези възстановки, гостите ще имат възможност да наблюдават реконструкции на тракийски, скитски и средновековни български конници в действие.

За да направят това събитие възможно, организаторите си сътрудничат с няколко групи и организации. Участие в честването ще вземат Сдружението за възстановяване и запазване на българските традиции „Авитохол“ от Варна, Конна база „Борисови“ от село Любен Каравелово, област Варна, и Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ в Сливен. Всички те ще допринесат със своите умения и опит, за да осигурят едно наистина запомнящо се изживяване за присъстващите.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев