Слънчево преди обяд в сряда, следобед облачността ще е променлива, често значителна, но ще бъде почти без валежи

Времето за 20.03.2024 г.
19.03.2024 / 21:21

До полунощ валежите навсякъде ще спрат. Облачността от северозапад ще продължи да се разкъсва и да намалява. До сутринта в по-голямата част от страната ще се изясни. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София – около 1°. Утре в 5 ч. и 06 мин. настъпва астрономическата пролет. Преди обяд ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. След обяд облачността ще е променлива, често значителна, но ще бъде почти без валежи. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София – около 11°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд – често значителна, но само на отделни места в Централния Балкан ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9°-11°, температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В Сливен ще има променлива облачност с умерен вятър от северозапад. Минималната температура ще е около 4°, а максималната около 13°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев