Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува ПП-ДБ, че вместо да се извинят, те продължават да атакуват Мария Габриел

Бойко Борисов
21.03.2024 / 11:10

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува ПП-ДБ, че вместо да се извинят, те продължават да атакуват Мария Габриел. Според него целта на ПП-ДБ е да осуетят съставянето на правителство с първия мандат.

Борисов подчерта, че ГЕРБ са предложили само кандидат за министър-председател и че е време ПП-ДБ да обмислят ситуацията. Той посочи, че утре ще станат точно седем дни от началото на преговорите.

Когато беше попитан дали са готови да отстъпят от Мария Габриел и да предложат друг кандидат за министър-председател, Борисов отговори, че няма причина да го направят, тъй като Асен Василев е този, който трябва да се извини. Той припомни подкрепата, която ГЕРБ са оказали на Василев по време на предишния мандат, и отбеляза, че Василев е имал възможността да докаже своята компетентност, но вместо това е избрал да дезертира.

Борисов посочи пред NOVA финансовите проблеми, причинени от действията на Василев, и отбеляза, че Международният валутен фонд е препоръчал увеличаване на данъците, за да се разрешат тези проблеми. Той също така подчерта хаоса, причинен от Василев в енергийния сектор.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев