От 1 април започва регистрирането на заявленията за прием в детските градини в община Сливен

...........................................
21.03.2024 / 15:48

От 1 април започва процесът на кандидатстване за деца, родени през 2021 г., които ще започнат своето образование в първа възрастова група в детските градини през учебната 2024/2025 г. Общината напомня на родителите, че електронната система ще бъде достъпна за регистрация на нови заявления и редактиране на съществуващи такива до 11 април. След това всички активни заявления ще участват в класирането, резултатите от което ще бъдат публикувани на 15 април на уебсайта на общината. Графикът на дейностите по приема за календарната година е наличен в раздела „Класирания“ на специализирания уебсайт за прием: https://priem.sliven.bg/garden/info.

Родителите имат възможността да подават своите заявления по електронен път или лично в детските градини. Важно е да се отбележи, че при класирането на децата не се взема предвид регистрационният номер, датата и часът на регистрация, а при равни условия те се класират на случаен принцип чрез компютърната система. Адресът на заявителя се въвежда автоматично от системата по време на регистрацията, а непосредствено преди всяко класиране системата проверява дали адресът е променен. Информацията за адресната регистрация на заявителя се извлича от локалната база данни "Население". Ако заявителят не присъства в базата данни, но има адресна регистрация в община Сливен, входящият номер може да бъде получен само на място в детската градина. Ако родителят или детето нямат постоянен или настоящ адрес в община Сливен, те трябва да регистрират такъв, за да участват в класирането за прием.

Всички посочени в заявлението критерии трябва да са актуални към датата, на която детето е класирано, и се доказват чрез съответните документи в рамките на срока за потвърждаване на приема. При открити несъответствия и/или неактуалност на предоставената информация детето няма да бъде записано, ще бъде премахнато от списъка и ще може да кандидатства отново с нов входящ номер и ново заявление в следващи класирания. Децата, които не са записани в определения срок, автоматично отпадат от приетите, губят първоначалния си входящ номер и могат да участват в следващите класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Ако родителят не желае детето му да посещава детската градина, в която е класирано, той се отказва от приема, без да запише детето, губи входящия си номер и може да участва в бъдещи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев