Студентите от български и чуждестранни университети могат да кандидатстват за стаж в държавната администрация от 23 март до 9 май

Министерски съвет
22.03.2024 / 10:27

Програмата за студентски стажове в администрацията предлага на студенти от български и чуждестранни университети възможността да проведат пълноценен летен стаж във всички структури на държавната администрация в страната. Кандидатстването за стажове през 2024 г. започва на 23 март и ще продължи до 9 май, съобщават от Министерски съвет.

Стажовете предлагат на студентите да се запознаят с работата на държавната администрация, да придобият практически опит и нови професионални умения, както и да усъвършенстват плановете си за кариерно развитие. Вече има близо 500 отворени позиции за стажове в различни административни структури.

Позициите за стаж са достъпни чрез специализиран модул на Портала за работа в държавната администрация (https://jobs.government.bg/PJobs/). За да се гарантира широк спектър от възможности за студентите, обявите са избрани въз основа на области на висше образование, а не на конкретни професионални направления. Продължителността на стажовете варира от 5 до 20 работни дни, което позволява на студентите да участват в множество стажове, без да влияят на академичните им отговорности.

Целият процес на кандидатстване, първоначален подбор на кандидати и класиране се извършва онлайн на портала. Интервютата и самите стажове могат да се провеждат както лично, така и дистанционно. Важно е да се отбележи, че стажовете остават неплатени.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев