Следобед и през нощта срещу понеделник ще бъде облачно с валежи от дъжд

Времето за 24.03.2024 г.
24.03.2024 / 11:00

Днес времето ще бъде предимно слънчево в повечето части на страната. Въпреки това, следобед облаците ще започнат да се увеличават над северозападните региони с валежи от дъжд и на по-високите западни равнини. Югозападният вятър ще духа със скорост от слаб до умерен, променяйки посоката си към вечерта в северозападна посока. Очакваните максимални температури ще бъдат между 17°C и 22°C, като столицата ще остане малко по-хладно при около 17°C. През нощта валежи ще има в цялата страна. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

В планинските райони ще преобладава слънчево време, но облачността ще започне да нараства над западните масиви. Вечерта се очаква дъжд в Западна Стара планина. Умереният запад-югозападен вятър ще продължи, а максималните температури на 1200 метра надморска височина ще бъдат приблизително 12°C, докато на 2000 метра ще бъдат около 3°C. Нощното време обаче ще претърпи драстична промяна, тъй като северозападният вятър ще поеме контрола и температурите ще паднат бързо, карайки дъжда да се превърне в сняг.

По крайбрежието ще бъде слънчево през по-голямата част от деня със слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще варират от 10°C до 18°C в северните райони и около 18°C до 20°C в района на Бургас. Температурата на морската вода ще варира между 8°C и 9°C. Вълнението на морето също ще бъде 2-3 бала.

В Сливен ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Минималната температура ще е около 4, а максималната около 18.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев