Министерство на икономиката и индустрията участва в здравнообразователната програма „Бързи герои 112“

...........................................
24.03.2024 / 17:28

Министерство на икономиката и индустрията участва в здравнообразователната програма „Бързи герои 112“ на фондация „Сърце до сърце за България“. Целта на програмата е да повиши осведомеността за основните симптоми на инсулт и правилната реакция в случай на спешност.

Над 130 служители на преминаха през образователни семинари, организирани съвместно с фондацията. Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов подчерта важността на инициативата, като каза: „Водени от желанието да работим за доброто на нашите служители и за здравето на техните семейства, се обединихме около идеята за реализацията на здравнообразователна програма, свързана с превенцията на мозъчен инсулт“.

Мисията на фондация „Сърце до сърце за България“ е да повиши здравната култура на българите и да спаси повече човешки животи. Основен фокус на работата им е превенцията на сърдечносъдови заболявания и инициирането на положителна промяна в начина на живот на хората в България. Програмата „Бързи герои 112“ е важен проект в тяхната дейност, тъй като има за цел да обучи децата и възрастните как да разпознават симптомите на инсулт и да действат правилно в случай на спешност.

Обучението беше проведено в контекста на тревожната статистика, която поставя България на първо място в Европа по смъртност и инвалидизация от инсулт. Организаторите се надяват, че инициативата ще допринесе за намаляване на тези показатели чрез повишаване на информираността и насърчаване на бързите и правилни реакции в случай на спешност.

В края на обучението министър Богданов получи сертификат за професионалната си ангажираност към каузата „Да спасим повече човешки животи“ от председателя на Фондация „Сърце до сърце за България“ и национален координатор за България на „Бързи герои 112“, Елица Хадживълчева.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

Снимки: Министерство на икономиката и индустрията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев