Отбелязваме 75-годишнината от създаването на НАТО и 20 години от присъединяването ни към най-успешния политически и военен съюз

...........................................
26.03.2024 / 19:56

Тази година отбелязваме 75-годишнината от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) и 20 години от присъединяването на България към този успешен политически и военен съюз. Днес НАТО защитава мира и сигурността на 32 държави членки и над един милиард граждани.

На 29 март 2004 г. България, заедно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения, официално се присъедини към Алианса. Това беше важен исторически момент, тъй като НАТО предостави най-значимите гаранции за нашата независимост, суверенитет и териториална цялост, насърчавайки свободното и демократично развитие на страната ни.

По случай тази годишнина Дипломатическият институт към министъра на външните работи, съвместно с Информационния център на Министерството на отбраната, Атлантическия клуб в България и Софийския форум за сигурност, организира национална конференция на тема „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“ и концерт, съобщават от Министерски съвет.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев