Студенти посетиха Министерство на отбраната вчера

...........................................
28.03.2024 / 10:12

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов се обърна към студенти от специалностите „Международни отношения“, „Европейска политика и икономика“ и „Политология“ от УНСС, които посетиха Министерство на отбраната на 27 март. Посещението беше организирано в отговор на молба от Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) и имаше за цел да запознае студентите с дейността, историята и кариерните възможности, които институцията предоставя.

Заместник-министър Запрянов приветства гостите и подчерта, че знанията и уменията, които те ще придобият по време на обучението си, са ценни и приложими в Министерство на отбраната. Той отбеляза, че подготовката на интелигентни млади професионалисти е от решаващо значение за успеха на България в рамките на евроатлантическата общност.

По време на дискусията бяха обсъдени предизвикателствата в коренно променената среда на сигурност, инвестициите в областта на отбраната, модернизацията на въоръжението и техниката и мерките, които Министерството на отбраната предприема за привличане и задържане на подготвени млади хора. Заместник-министър Запрянов подчерта, че отбраната е общодържавна дейност, която засяга развитието на икономиката и просперитета на обществото. Дългосрочните инвестиции в изграждането на модерни и оперативно съвместими Въоръжени сили и повишаването на социалния статус на военнослужещите са от ключово значение.

Студентите също се срещнаха с експерти от дирекция „Отбранителна политика и планиране“, които ги запознаха с отбранителната политика на Република България и актуалните теми в дневния ред на НАТО и Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС. Бяха представени и възможности за участие в стажантски програми и започване на кариера в държавната администрация.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев