На 8 април в Сливен ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции

...........................................
29.03.2024 / 12:08

На 8 април в Сливен ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) „Интегрирани инвестиции в новото поколение – за образовани, активни и работещи в региона млади хора“. Концепцията е преминала етапа на административно съответствие и допустимост. В нея участват няколко организации, включително общини, професионални гимназии и неправителствени организации.

Концепцията включва проекти и дейности, насочени към инвестиции в инфраструктура и услуги в сферата на образованието, връзката му с пазара на труда и активирането на младите хора. Услугите ще бъдат изпълнявани от естествените партньори за този тип дейност – професионални гимназии и неправителствени организации. КИТИ включва две големи проектни идеи за изграждане на довеждаща и вътрешна инфраструктура в два индустриални парка в общините Сливен и Тунджа, подобряване достъпа до Индустриална зона – Ямбол, инвестиции в част от образователната инфраструктура в Сливен и Ямбол, в изграждане на обекти за спорт и дейности за укрепване на здравето, както и проекти по мерки: „Приобщаващо образование и образователна интеграция“, „Връзка на образованието с пазара на труда“ на Програма „Образование“ и „Насърчаване на младежката заетост“ на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

 

Обществени обсъждания на КИТИ ще се проведат и на територията на общините-партньори, както следва:

 За Община Ямбол: 9 април от 10:30 часа в ОИЦ – Ямбол, ул. „Търговска“ №34;

 За Община Тунджа: 10 април от 10:30 часа в залата на Община Тунджа, гр. Ямбол, пл. „Освобождение“ 1;

 За Община Стралджа: 11 април от 10:30 часа в залата на Клуб на пенсионера – гр. Стралджа.

Препоръки и възражения по концепцията могат да бъдат направени чрез онлайн анкета: https://forms.gle/n9z4KdXNDPkzG5ai7, както и на електронната поща на Областен информационен център-Сливен, който е част от Звеното за публични консултации към Регионален съвет за развитие на Югоизточен регион: oicsliven@gmail.com, не по-късно от три работни дни след провеждане на събитието.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев