Дигитални художници подредиха изложба в галерия „Димитър Добрович“

Представяне на изложбата
30.03.2024 / 20:27

Десетки гости присъстваха тази вечер, в галерия „Димитър Добрович“, на откриването на дигиталната изложба „Фантасмагория“. Автори на творбите са Валери Петков, Димитър Иванов, Павел Попов и Светослав Петров. И четиримата работят в сферата на дигиталната илюстрация и концептуалния дизайн.

Валери Петков е концептуален артист и илюстратор от екипа на водещата компания за игри в Югоизточна Европа ''Империя Онлайн''. Завършил художествената гимназия ''Акад. Дечко Узунов'' в Казанлък. Следва специалност „Анимация“ в НАТФИЗ. В свободното си време с приятели работи над собствени бордови игри. Първият им реализиран проект е ролевата игра с карти ''Wolfed''.

Димитър Иванов е сторибордист и концептуален дизайнер в киноцентър „Бояна“ и един от основателите на фестивала за дигитални изкуства „FUTURO” във Варна. Завършил Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, Варна. Следва специалност „Анимация“ в НАТФИЗ и „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия.

Павел Попов е концептуален художник и илюстратор под крилото на BONART STUDIO и също един от основателите на фестивала за дигитални изкуства „FUTURO” във Варна. Работи по редици проекти в областта на гейминга, а в свободното си време разработва свои собствени. Завършил е Национално училище по изкуствата "Добри Христов" в град Варна и специалност „Mетал“ в Националната художествена академия в София.

Светослав Петров е концептуален художник и илюстратор в гейм и кино индустрията. Част от проектите, които се свързват с неговото име, са краткият филм по разказ на Тери Пратчет „The Troll Bridge“, както и ролевите игри „Dungeons and Dragons“, „Pathfinder“, „Radokai“, „Shadow of the demon lord“ и др. В момента работи в Snapshot games София по последната им игра „Phoenix Point“. Завършил Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна и специалност „Анимация“ в НАТФИЗ.

Изложбата на младите автори от колектива „Четири флага“ е реализирана в рамките на проект „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“ по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, с финансовата подкрепа на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Още снимки от новината

Картини от изложбата
...........................................
...........................................
...........................................
Посетителите разглеждат изложбата
...........................................
Присъстващите на откриването на изложбата

 

Текст, снимки и видеоклип: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев