През 2023 г. българският авиационен сектор е достигнал на 92% резултатите си от 2019 г.

...........................................
31.03.2024 / 16:53

През 2023 г. българският авиационен сектор почти достигна нивата на дейността си от 2019 г., достигайки 92%. Тази информация беше споделена по време на годишните награди на Асоциацията на българските авиокомпании (АБА), където беше представен и ежегоден анализ на българския авиационен пазар, съобщава Министерство на транспорта и съобщенията.

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Михнева-Натова връчи едно от отличията на проф. Борис Бонев. Грамотата е за неговия принос в запазването на историческото наследство на българската гражданска авиация и в подготовката на кадри в авиацията.

Председателят на АБА Светослав Станулов отбеляза ръст на пътниците по международни полети от българските летища. Над 85% от самолетите на българските авиокомпании оперират на пазари с превози между летища извън България. Стандартът на обслужване на въздушното пространство също беше оценен високо, като се сравнява с европейски нива.

Главният директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Анелия Маринова подчерта, че заедно с авиационния бранш се работи активно за развитието на този перспективен сектор, като същевременно се поддържат високи нива на безопасност. Тя посочи, че съвместно с индустрията се проучват възможности за облекчаване на условията за обучение на пилоти и авиационен персонал.

Още снимки от новината

...........................................

 

Снимки: Министерство на транспорта и съобщенията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев