Областният управител на Сливен, инж. Маринчо Христов, проведе консултации за формирането на Районна избирателна комисия

...........................................
14.04.2024 / 13:33

Областният управител на Сливен, инж. Маринчо Христов, проведе консултации за формирането на Районна избирателна комисия (РИК) в присъствието на представители от Областната администрация и парламентарно представени партии и коалиции. Консултациите включваха проверка на документите, представени от упълномощените лица, и допускане на представители от всяка партия или коалиция.

Инж. Христов информира участниците за решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), което определя общия брой на членовете на РИК-Сливен, включително председател, заместник-председатели и секретар, както и разпределението на местата между партиите и коалициите.

Представителите на участващите партии направиха своите предложения за председател, заместник-председатели и секретар на РИК. Предложенията за председател бяха направени от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ и „Възраждане“. Въпреки че първоначалното предложение на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ беше одобрено от всички партии с изключение на „Възраждане“, които издигнаха свой кандидат, не беше постигнато окончателно споразумение за позицията на председател. Крайното решение ще бъде взето от ЦИК.

 

Партиите предложиха следните кандидати за заместник-председатели:

Коалиция "БСП за България": Мария Чомпова

"Има такъв народ": Ирина Янкова

Коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България": Елизабет Кендерян

Нито една партия или коалиция не издигна кандидати за позиции на заместник-председател.

Секретар на РИК беше предложен от Мустафа Мустафов от ДПС, който предложи Фатме Мустафова за поста. Всички останали партии подкрепиха кандидатурата й.

Тъй като не беше постигнато съгласие за позицията на председател на РИК, областният управител инж. Маринчо Христов изпрати протокола от консултациите до ЦИК за разглеждане и вземане на окончателно решение.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев