За поредна година Сливен се присъедини към благотворителната инициатива „Капачки за Бъдеще“

...........................................
20.04.2024 / 12:36

За поредна година град Сливен се присъедини към благотворителната инициатива „Капачки за Бъдеще“, организирана от “Клуб за Бъдеще-Сливен“.

„Капачки за Бъдеще“ е кампания, насочена към насърчаване на рециклирането и подпомагане на нуждаещи се болници чрез набиране на средства от връщането и рециклирането на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Средствата, генерирани от тази дейност, се използват за закупуване на животоспасяваща медицинска техника за недоносени бебета и деца в неравностойно положение в различни региони на България.

През годините инициативата получи широка подкрепа както от физически лица, така и от фирми, благодарение на което бяха събрани значителни количества годни за рециклиране материали. В резултат на това повече от 22 кувьоза и 6 детски линейки бяха дарени на болници в цялата страна. Освен това средствата, получени от рециклирането на събраните капачки и кенчета, позволиха закупуването на над 45 медицински уреда, които бяха дарени на детски и неонатални отделения в болници в различни градове.

В Сливен кампанията се организира от „Клуб за Бъдеще – Сливен“. Днес пунктът за предаване на събраните капачки и кенчета ще работи от 10:00 ч. до 14:00 ч. на площад „Хаджи Димитър“, близо до Драматичния театър „Стефан Киров“. Организаторите подчертават, че ще бъдат приемани само пластмасови капачки и алуминиеви кенчета от бира и безалкохолни напитки. Целта е да се съберат достатъчно средства за закупуване на медицинско оборудване за нуждите на местните болници.

Успехът на кампанията „Капачки за Бъдеще“ до голяма степен зависи от ангажираността и участието на гражданите. Чрез обединяване на усилията си за рециклиране на ненужни материали, хората могат да допринесат значително за подобряване на условията в болниците и осигуряване на по-добри грижи за нуждаещите се деца. Като участват в подобни инициативи, жителите на Сливен показват своята загриженост за здравето и благосъстоянието на своите съграждани и демонстрират силата на общността да създава положителна промяна.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев