Пет от общинските търговски дружества в Сливен са показали добри финансови резултати през 2023 г.

Димитър Митев
24.04.2024 / 20:34

Пет от общинските търговски дружества в Сливен са показали добри финансови резултати през 2023 г., според председателя на местния парламент Димитър Митев. Тези дружества са „ДКЦ 1 - Сливен“, „ДКЦ 2 - Сливен“, „Дентален център 1 – Сливен“, „Общинска охрана и СОТ - Сливен“ и Индустриалният парк. Сред точките в дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет са годишните отчети на тези дружества.

Изменението на бюджета е друг важен въпрос, който ще бъде разгледан на срещата. Това включва преразпределяне на средства по различни пера за покриване на разходи, свързани с ремонти, благоустройствени работи, закупуване на оборудване за спортни зали, училища и детски градини и други дейности.

Промени в част от текстовете на две общински наредби също ще бъдат обсъдени. Едната наредба е за обществения ред, която има за цел да намали скоростта на индивидуалните електрически превозни средства, да определи къде могат да се управляват и да наложи по-високи глоби за вдигане на шум. Втората наредба засяга местните такси и цени на услугите и се занимава главно с прецизиране на дейността на таксиметровите превози и актуализиране на цените на услуги, свързани с разполагане на рекламни елементи, спортни бази и съоръжения и услуги, предлагани в крепостта "Туида".

Съветниците ще гласуват и бюджетната прогноза за периода 2025-2027 г. на постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейности. Други точки в дневния ред включват доклад за изпълнението на миналогодишната програма за развитие на читалищата, отчет на общинската програма за закрила на детето за 2023 г. и програмата на Общината за закрила на детето за 2024 г.

Обичайните въпроси за управление и разпореждане с общинска собственост, отпускане на средства и помощи на граждани също ще бъдат разгледани. Допълнителна точка в дневния ред е упълномощаването на представител на Община Сливен за участие в Общото събрание на Асоциацията по ВиК.

Сесията ще се проведе в зала „Май“ от 9:00 ч.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев