На много места в България удължиха ваканцията на учениците заради грипа

Училище
06.01.2017 / 14:46

Ваканцията на учениците на места се увеличава заради грипната епидемия, съобщава Дарик.

За всички училища в област Стара Загора ваканцията се удължава до 10 януари (вторник) включително.

През последната седмица се задържа висока заболяемост с епидемични стойности от грип и остри респираторни заболявания - над 330 на 10 000 души.

9 и 10 януари ще бъдат не учебни дни и за децата в област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Решението е взето след проведени разговори с Регионалното управление на образованието и с РЗИ.

Със заповед на кмета Иво Димов до 11 януари, включително, се удължава ваканцията и в Димитровград заради многото болни и усложнената зимна обстановка.

Официално учениците от Община Благоевград също са в грипна ваканция до 11 януари (включително) заради обявената от днес епидемия в общината. Учениците трябва да са в клас на 12 януари.

От 9 до 11 януари се удължава ваканцията в общините Пловдив и София-област.

Грипната ваканция ще бъде продължена с още три дни в Монтана. Училища и детски градини ще останат със затворени врати до 11 януари, съобщи кметът Златко Живков. Последните данни от Регионалната здравна инспекция сочат увеличаване на заболяванията от грип и остри респираторни заболявания във всички възрастови групи.

Удължиха ваканцията във всички учебни заведения и в област Силистра. Със заповеди на кметовете на седемте общини учебните заведения на територията на областта остават затворени до 11 януари, включително. Причината са както очакваните ниски температури, така и усложнената епидемиолагична обстановка и голям брой заболели от грип.

С 3 дни увеличават ваканцията и на учениците от Пазарджишка област където от днес е обявена грипна епидемия.

Кметът на Сливен Стефан Радев издаде заповед, с която обявява 9 януари – понеделник, за не учебен ден за всички училища на територията на общината.

Заповедта е от днес – 6 януари, и е във връзка с прогнозата за времето на НИМХ при БАН, съгласно която се очакват влошени метеорологични условия в следващите дни.

За удължаване на ваканцията се говори и в други райони на страната.

Снимка: sxc.hu
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев